v-prokuraturi-pidtverdyly-zatrymannia-nachalnyka-ttsk-na-ternopilshchyni-vymahav-talony-na-palne-za-vidstrochku-vid-mobilizatsii

Затримання начальника ТЦК на Тернопільщині підтвердили у прокуратурі: вимагав талони на пальне за відстрочку від мобілізації

 • 14265 переглядiв

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець вимагав у підприємця паливні картки на одну тисячу літрів дизелю за відстрочку від призову на військову службу. Про це УНН повідомляє із посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону. 

Деталі

Повідомлено про підозру 45-річному начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

За даними слідства, полковник вимагав від військовозобов’язаного неправомірну вигоду у вигляді талонів на 1000 літрів дизельного палива, що еквівалентно 1000 доларів США, за вирішення питання щодо надання йому відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

 У разі відмови надати хабар посадовець запевнив чоловіка, що його призвуть до армії та скерують на передову.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 240 тисяч гривень застави, а також відсторонено від виконання службових обов'язків.

Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Раніше УНН з посиланням на власні джерела повідомляв, що в центрі Тернополя затримали керівника одного із районних територіальних центрів комплектування на хабаря талонами на 1000 літрів пального за те, що пообіцяв не мобілізовувати чоловіка.

Популярні

Новини по темі

Звичайні партнери зірок: Лана Дель Рей і не тільки

 • 122825 переглядiв