ukenru
v-moz-rozpovili-scho-bude-z-zaplanovanimi-operatsiyami-na-period-karantinu

В МОЗ розповіли, що буде з запланованими операціями на період карантину

 • 31706 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Під час карантину будуть перепрофільовувати лікарні і переносити планові операції, якщо вони не ургентні та їх можна провести через три-чотири місяці. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції, передає кореспондент УНН.

“Скасування планових операцій, а також планової госпіталізації - це поетапний процес. В нас з самого початку були вибрані госпітальні бази, які будуть першими приймати хворих на коронавірусну інфекцію. В подальшому було передбачено перепрофілювання закладів охорони здоров’я, якщо буде масове надходження хворих на коронавірусну хворобу. Для того, щоб перепрофільовувати заклади - нам потрібно вивільняти ліжка, на яких перебувають не ургентні хворі. В яких планова операція без шкоди для їх здоров’я може відбутися і через три і через чотири місяці”, - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, цей процес не повинен шкодити здоров’ю людини, а в разі необхідності - операцію мають проводити.

“Тому питання, що буде національного рівня перелік операцій, які будуть заборонено проводити - такого не планується робити. Це питання на розгляд лікаря, оскільки в кожному клінічному випадку саме оперуючий лікар, лікуючий лікар, ухвалює певне рішення. Наше головне завдання - забезпечити всіх українців якісною медичною допомогою, для того, щоб ніхто не постраждав під час спалаху коронавірусної хвороби. В той же час, вивільняючи лікарні, ми розширюємо можливість для госпіталізації людей і, в першу чергу, для проведення реанімаційних заходів, для яких можна використати обладнання в відділеннях інтенсивної терапії”, - зазначив Віктор Ляшко.

Також він додав, що розглядають можливість використовувати обладнання з операційних.

Нагадаємо, лікар розповів, у яких ситуаціях потрібно відтерміновувати операцію під час карантину.

Також нагадаємо, Президент закликав МОЗ тимчасово заборонити планові заходи та планові операції.

Українські Національні Новини

Суспільство