ukenru
ukrayina-povidomit-sche-10-pidozr-viyskovosluzhbovtsyam-rf-cherez-eskalatsiyu-na-azovi

Україна повідомить ще 10 підозр військовослужбовцям РФ через ескалацію на Азові

 • 7040 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Найближчим часом планується повідомити про підозру понад 10-м військовослужбовцям Чорноморського флоту Російської Федерації, прикордонної служби ФСБ РФ та Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони ЗС РФ від молодшого офіцерського складу до генералів, через агресію РФ в Азовському морі. Про це у Facebook повідомляє прес-секретар Луценка Лариса сарган, передає УНН.

"Найближчим часом планується повідомити про підозру понад 10-м військовослужбовцям Чорноморського флоту Російської Федерації, прикордонної служби ФСБ РФ та Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони ЗС РФ від молодшого офіцерського складу до генералів", - написала вона. 

Раніше Україна оголосила 8 підозр. 

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що не знають де знаходяться українські кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри НАТО разом з Клімкіним обговорять ситуацію в Керченській протоці

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їх екіпажів.

У зв'язку з цим в 10 областях України введено військовий стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

У Росії заявили, що в московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українських моряків, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових в Росію.

ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про українських моряків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП