ukraintsiv-poperedyly-pro-zbilshennia-obmezhen-na-elektryku-na-tli-speky-planuietsia-import-ta-avariina-dopomoha

Українців попередили про збільшення обмежень на електрику на тлі спеки, планується імпорт та аварійна допомога

 • 21900 переглядiв

Через збільшення споживання електроенергії, спричинене спекотною погодою та обмеженим імпортом, Україна здійснює планові відключення електроенергії протягом дня, з найбільшим обсягом відключень з 16:00 до опівночі, а також отримує аварійні поставки з сусідніх європейських країн для зменшення обмежень.

Графіки відключення електроенергію діють сьогодні протягом доби, найбільший обсяг відключень - з 16:00 до 24:00, заплановано імпорт електрики з п'яти країн, а також аварійне постачання для резервів та зменшення обмежень, повідомили у понеділок у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 1 липня, обленерго застосовуватимуть обмеження споживання протягом всієї доби. Кількість черг графіків погодинних відключень буде збільшена з 16.00 до 24.00", - повідомили у компанії.

Причиною збільшення обмежень називають "зростання споживання у зв’язку зі спекою". Стовпчик термометра сягає в денні години вище 30 градусів.

"Сьогодні, за прогнозами, споживання очікується майже на 5% вищим, ніж вчора – у вихідний день. Будь ласка, ощадливо споживайте електроенергію. Не вмикайте потужні електроприлади одночасно", - наголосили в Укренерго.

Аварійна допомога

Вчора, 30 червня, Україна, як вказано, екстрено приймала надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі.

"Сьогодні планується аварійне постачання з сусідніх європейських країн для формування резервів в енергосистемі та зниження обсягу обмежень споживання", - повідомили в Укренерго.

Імпорт та експорт

Імпорт заплановано протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 28 139 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1567 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

На ранок без енергоживлення залишаються 475 населених пунктів.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернігівській областях.

З технічних причин та через бойові дії: відключалися високовольтні лінії електропередачі у Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській, Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській областях. "Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі", - зазначили у компанії.

Популярні

Новини по темі