ukraina-mozhe-zitknutysia-z-nestacheiu-boieprypasiv-dlia-ppo-yakshcho-zakhidna-dopomoha-bude-zatrymana

Україна може зіткнутися з нестачею боєприпасів для ППО, якщо західна допомога буде затримана

 • 37391 переглядiв

Якщо західні країни продовжать зволікати з оборонною допомогою, Україна може зіткнутися з нестачею боєприпасів для своїх систем протиповітряної оборони вже в березні, що надасть більше можливостей російській авіації для нападу.

Якщо країни Заходу продовжать затримувати оборонну допомогу вже в березні може виникнути дефіцит боєкомплектів для систем протиповітряної оборони на озброєнні України. Про це повідомляє ISW, передає УНН.

Деталі

Україна може зіткнутися із дефіцитом боєкомплектів для систем протиповітряної оборони вже у березні, якщо будуть перебої з оборонною допомогою від країн Заходу.

У свою чергу, намагаючись виснажити українську систему ППО, рф продовжуватиме активізувати атаки з повітря.

російські війська регулярно тиснуть на обмежену систему протиповітряної оборони по тилових районах України, завдаючи ударів російськими ракетами і безпілотниками, в поєднанні з іранським та північнокорейським озброєнням. Таким чином рф намагається змусити українські війська витрачати ракети протиповітряної оборони, а також передислокувати системи ППО подалі від лінії фронту

– зі звіту ISW.

Відтак, затримки у фінансуванні та поставках зброї від країн Заходу можуть спричинити серйозний дефіцит українських зенітних ракет, надаючи російській авіації більше можливостей для нападу.

Додамо

За інформацією, у січні 2024 року російська авіація посилила свою діяльність у рамках операцій, спрямованих на підтримку російських наступальних операцій на сході України, зокрема в районі Авдіївки.

Ворог намагається прорвати оборону українських військ на Авдіївському напрямку, де за добу відбито 32 атаки - Генштаб 10.02.24, 19:10

Популярні

Новини по темі