u-ssha-zatrymaly-pratsivnyka-vps-za-rozgholoshennia-sekretnykh-danykh-pro-rf-i-ukrainu

У США затримали працівника ВПС за розголошення секретних даних про РФ і Україну

 • 52275 переглядiв

Співробітник ВПС США був затриманий за розголошення секретної інформації про вторгнення Росії в Україну спільнику на іноземному сайті знайомств.

Міністерство юстиції США повідомило, що 2 березня було затримано цивільного співробітника військово-повітряних сил Сполучених Штатів за звинуваченням у розкритті секретних даних про російсько-українську війну на іноземній платформі онлайн-знайомств, передає УНН.

Деталі

У прес-релізі Мін'юсту уточнюється, що 63-річного обвинуваченого звуть Девід Слейтер. Він працював у стратегічному командуванні збройних сил США (USSTRATCOM) на базі ВПС Оффат у штаті Небраска і з серпня 2021 року до квітня 2022 року та мав доступ до секретної інформації.

Повідомляється, що до роботи в USSTRATCOM він служив в американській армії та пішов у відставку у званні підполковника.

В обвинувальному висновку йдеться, що пан Слейтер був присутній на брифінгах стратегічного командування, присвячених воєнному конфлікту між Росією та Україною. Стверджується, що він передавав зібрану на брифінгах секретну інформацію через сервіс онлайн-знайомств спільнику, який видавав себе за жінку, яка мешкає в Україні.

Співрозмовник Слейтера регулярно просив надати йому засекречену інформацію та називав його в особистих повідомленнях "таємним інформатором" та "секретним агентом", повідомляє Мін'юст.

У відповідь на ці прохання Слейтер справді надавав йому секретні розвіддані, у тому числі про військові об'єкти та російський військовий потенціал, пов'язаний із вторгненням Росії в Україну

йдеться у пресрелізі.

Перше судове засідання у справі проти Слейтера відбудеться 5 березня. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та штраф до $250 тисяч за кожним пунктом звинувачення, повідомила пресслужба.

CNN: льотчик Тейшейра визнав провину щодо витоку документів США про контрнаступ ЗСУ05.03.24, 00:47

Популярні

Новини по темі

Китай збільшить військовий бюджет на 7,2%

 • 43095 переглядiв

Франція посилює допомогу у відновленні Чернігівщини

 • 49920 переглядiв

Двері з фільму "Титанік" виставили на аукціон

 • 35987 переглядiв

Окупанти купують голоси пенсіонерів на "виборах" – Спротив

 • 39092 переглядiв

В Одесі пролунали повторні вибухи

 • 37150 переглядiв

Озброєні банди спробували захопити аеропорт у Гаїті

 • 30003 переглядiв

США ввели санкції проти президента Зімбабве

 • 26808 переглядiв