u-slovenii-na-referendumi-pidtrymaly-lehalizatsiiu-kanabisu-ta-evtanaziiu

У Словенії на референдумі підтримали легалізацію канабісу та евтаназію

 • 22735 переглядiв

У Словенії були проведені референдуми про легалізацію канабісу для медичного та особистого використання, а також про евтаназію, і виборці підтримали всі три пропозиції.

Одночасно з виборами до Європейського парламенту, у Словенії провели референдуми щодо часткової легалізації канабісу та евтаназію. Виборці підтримали усі запропоновані зміни до законодавства. Про це пише УНН з посиланням на RTV Slovenija.  

Деталі 

У виданні пояснили, що на консультативний референдум у Словаччині стосовно канабісу були винесені два питання – про його легалізацію в медичних цілях і для особистого використання.

Першу опцію підтримали понад 66,5% тих, хто голосував, другу – трохи більш як 51,5%. В обох випадках явка склала майже 40%.

Окрім того, було окреме питання  "Чи підтримуєте ви ухвалення закону, що регулює право на добровільну допомогу в кінці життя?" 54,82% виборців відповіли ствердно і 45,19% – проти.  

Зазначається, що явка виборців склала понад 40%.

Доповнення

Після оприлюднення результатів консультативних референдумів прем’єр Словаччини Роберт Голоб заявив, що з обох питань "правова база вже максимально сформована", і перші законодавчі пропозиції можуть бути готові до кінця року.

Нагадаємо

Французький уряд просуває законопроєкт, що легалізує асистоване самогубство для невиліковно хворих пацієнтів на суворих умовах.

Популярні

Новини по темі

Літак з віце-президентом Малаві на борту зник з радарів - ЗМІ

 • 23192 переглядiв

Яхно про можливе підвищення Мойсюка: якось не дуже добре тхне

 • 21595 переглядiв