u-piatnytsiu-zelenskyi-vyrushyt-do-frantsii-na-zustrich-z-makronom

У п'ятницю Зеленський вирушить до Франції на зустріч з Макроном

 • 34192 переглядiв

Володимир Зеленський відвідає Францію 6 червня, щоб зустрітися з Еммануелем Макроном і обговорити ситуацію в Україні.

У п'ятницю, 6 червня, президент України Володимир Зеленський здійснить робочий візит до Франції, де зустрінеться з лідером країни Еммануелем Макроном. Про це пише BFMTV, передає УНН.  

Деталі 

Як зазначили в Єлисейському палаці, Зеленський приїде до Франції та візьме участь у заході на честь 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Після цього заходу глава української держави зустрінеться у Єлисейському палаці із французьким колегою.

У виданні підкреслюють, що два президенти обговорять ситуацію на місцях та потреби України, на фоні того, як "російські удари постійно посилюються на лінії фронту та по енергетичній інфраструктурі".

Франція може оголосити про відправлення військових інструкторів в Україну найближчим часом - Reuters 30.05.24, 14:08

У Єлисейському палаці додали, що така зустріч стане продовженням конференції на підтримку України, яка відбулася у Парижі 26 лютого. Тоді президент Франції вперше допустив відправлення військ країн Заходу до України.

Доповнення

Також наступного дня, 7 червня, президент України Зеленський виступить перед Національною асамблеєю Франції (нижня палата парламенту). Також він проведе зустріч із головою Національної асамблеї Яель Браун-Піве.

Нагадаємо

Фнонімний французький офіцер військової авіації заявив, що Велика Британія та Франція, які постачають Україні крилаті ракети Storm Shadow (або як їх називають у Франції Scalp, – ред.) прямо не обмежили їх використання на території рф.

Популярні

Новини по темі

В Instagram тестують рекламу, яку не можна пропустити

 • 102054 переглядiв