u-frantsii-prokomentuvaly-mozhlyvist-rozmishchennia-syl-strymuvannia-v-ukraini-na-tli-spivpratsi-kndr-ta-rf

У Франції прокоментували можливість розміщення сил стримування в Україні на тлі співпраці КНДР та рф

 • 16939 переглядiв

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що залучення північнокорейських військових до війни на стороні рф може стати "поворотним моментом" у питанні відправки французьких військ в Україну. По це УНН повідомляє з посиланням на TF1.

На запитання чи повинна Франція відправити війська в Україну Лекорню відповів: 

"Ми вже обговорювали питання про навчання. (...) Те, що відбувається з Північною Кореєю, можливо, є поворотним моментом. Очевидно, що відносини і взаємозалежність із Пхеньяном, який уже кілька місяців постачає зброю, а також із Тегераном, призводять до інтернаціоналізації цієї напруженості у сфері безпеки".

Щодо інформації про підготовку солдатів із Північної Кореї для війни в Україні він вказав, що наразі "тільки південнокорейські та українські служби підтвердили цю інформацію. Ми перебуваємо в процесі її документування. Це досить серйозний факт, і ми не можемо коментувати його без доказів".

"У цьому немає нічого дивного, оскільки слабкість росії полягає головним чином у її здатності до мобілізації. Протягом останніх шести місяців москва пропонувала дуже великі суми грошей тим, хто в цьому брав участь", - вказав Лекорню. 

Україні потрібна рішучість партнерів через нову роль КНДР у підтримці росії - Зеленський21.10.24, 21:40

Він також прокоментував  План перемоги Зеленського, назвавши його "початком політичного шляху, на якому ми маємо взяти на себе зобов'язання допомогти Україні в довгостроковій перспективі, і насамперед поставити запитання на наступний день". 

"Уявлення про припинення вогню для Києва порушує питання про звичайне стримування, яке дасть змогу перешкоджати новій російській агресії, і це питання, яке вже має бути розглянуте", - вказав  він.

"Коли-небудь Україна знову заговорить із росією. Складність на даний момент полягає в тому, що ми повинні прийняти баланс сил",  - заявив міністр.

Південна Корея розглядає можливість щодо відправки військових в Україну через дії КНДР21.10.24, 23:32

Популярні

Новини по темі

У Харкові готують 6 підземних шкіл - мер

 • 14230 переглядiв

За три дні атак рф на Кривий Ріг постраждали 27 людей

 • 14002 переглядiв