u-dodatku-diyi-zyavilos-vzhe-346-zhitlovikh-sertifikativ-dlya-kupivli-zhitla-zamist-zruynovanogo-rf

У додатку "Дії" з'явилось вже 346 житлових сертифікатів для купівлі житла замість зруйнованого рф

 • 34055 переглядiв

Цитата

«За пошкоджене росіянами майно вже виплатили 1,5 млрд грн. Кошти отримали майже 19 тисяч родин. Щодо знищеного майна отримали від громадян майже 5 тисяч звернень. У Дії згенеровано 346 сертифікатів. Середня сума кожного близько 2 млн грн. Це ресурс для купівлі нового житла, і незабаром люди зможуть цим скористатися», - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що третій компонент програми — це компенсації за зроблені власним коштом ремонти.

«Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон. Виплати розпочнуться у 2024 році. Механізм буде простим, зрозумілим, аналогічним до інших компонентів єВідновлення», - повідомив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям, які самостійно відремонтували пошкоджене через війну житло, виплатять компенсацію: Зеленський підписав законопроєкт

Доповнення

У “Дії” триває генерація житлових сертифікатів, за які люди зможуть придбати нову оселю замість знищеної армією рф. З листопада ці сертифікати можна буде використовувати.

В Україні анонсували об’єднання ваучера на відновлене житло та іпотеку. Українці зможуть використовувати сертифікат "єВідновлення" як передоплату для "єОселі".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі