u-chervonomu-mori-namahaiutsia-zapobihty-vytoku-nafty-z-pidbytoho-khusytamy-tankera

У Червоному морі намагаються запобігти витоку нафти з підбитого хуситами танкера

 • 13396 переглядiв

У Червоному морі проводять операцію для запобігання розливу нафти з грецького танкера, пошкодженого хуситами. Ризик витоку зберігається, що може призвести до масштабної екологічної катастрофи.

У Червоному морі проводять операцію, щоб запобігти розливу нафти з грецького танкера, пошкодженого внаслідок обстрілу бойовиками-хуситами. Про це пише BBC, передає УНН.

Деталі

Танкер MV Sounion, що належить Греції,  дрейфує біля берегів Оману – близько мільйона барелів нафти, які можуть потрапити в воду і спричинити масштабну екологічну катастрофу.

Стабілізувати ситуацію і запобігти витоку нафти намагаються низка приватних компаній, працівників захищають судна військової місії ЄС. 

У Центральному командуванні США ввечері у вівторок повідомили, що операція ще триває, і ризик витоку нафти зберігається, та звинуватили підтримуваних Іраном хуситів у "безвідповідальних актах тероризму". 

Поставки російської нафти через Червоне море стикаються з меншими ризиками, ніж конкуренти - Reuters01.02.24, 15:25

Зазначається, що згідно з оцінкою Держдепу у разі розливу нафти із танкера він може бути у чотири рази більшим за катастрофу Exxon Valdez у 1989 році, коли витік нафти біля берегів Аляски забруднив близько 2100 км узбережжя. 

Доповнення

Минулого тижня, єменські хусити дали дозвіл на відбуксирування нафтового танкера MV Sounion, що загорівся в Червоному морі після атаки

Команду ж танкера після обстрілу 21 серпня врятувало судно військової місії ЄС, на покинутому танкері досі триває пожежа. 

Нагадаємо

Генеральний директор другої за величиною контейнерної групи у світі AP Møller-Maersk припускає, що перебої у світовій торгівлі через напади повстанців-хуситів у Ємені, які змушують судна уникати Червоного моря та Суецького каналу, можуть тривати до наступного року.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія виділить 48 млн євро на дрони та ППО для України

     • 22382 переглядiв