tysiachi-snariadiv-do-hranatometiv-lytva-peredala-ukraini-novu-partiiu-viiskovoi-dopomohy

Тисячі снарядів до гранатометів: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

 • 23023 переглядiв

В рамках нового пакету військової допомоги Литва передала українській армії тисячі боєприпасів до гранатометів Carl-Gustaf та системи дистанційного підриву RISE-1

В рамках нового пакету військової допомоги Литва передала Україні партію боєприпасів до гранатометів Carl-Gustaf. Про це повідомляє Міністерство оборони Литви, передає УНН.

Деталі 

2 лютого литовська армія перевезла та передала українській армії тисячі боєприпасів до гранатометів Carl-Gustaf та системи дистанційного підриву RISE-1

- резюмували у відомстві.

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас підкреслив, що підтримка Україн це інвестиція у безпеку Литви. Також за його словами,  частину останньої підтримки Вільнюс зосереджує на українській коаліції з розмінування.

Довідково

RISE–1 – це литовська інтелектуальна система дистанційного ініціювання вибуху, створена для застосування військовими. Її основна функція полягає в тому, щоб безпечно і своєчасно ініціювати підключений електронний детонатор за допомогою бездротових сигналів.

Бронемашини, снаряди та ракети для ППО: Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги для України31.01.24, 13:03

Система підтримує до п’ятдесяти ініціаторів на широкій території, забезпечуючи користувачам гнучкість у ситуативних потребах. Компоненти системи легкі та компактні. Заявляється, що система RISE-1 також має високу стійкість до засобів радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо

Україна та Литва домовилися співпрацювати у військово-технічних проєктах, зосередившись на таких сферах, як безпілотники, радіоелектронна боротьба та кібербезпека.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Урядова делегація відвідає у лютому Токіо – Шмигаль

     • 24836 переглядiв