ukenru
tsakhal-vyiavyv-10-kilometrovyi-tunel-pid-likarneiu-ta-universytetom-na-pivnochi-hazy

ЦАХАЛ виявив 10-кілометровий тунель під лікарнею та університетом на півночі Гази

 • 28011 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю виявила 10-кілометрову мережу тунелів під лікарнею та університетом на півночі Гази, які використовувалися бойовиками ХАМАС для перевезення бойовиків і зброї між містом Газа і центральними таборами.

Армія оборони Ізраїлю виявила велику мережу тунелів ХАМАС у центральній і північній частині які, проходять під лікарнею та університетом. Про це повідомляє Times of Israel, пише УНН.

Війська елітного бойового інженерного підрозділу "Яхалом", піхотної бригади "Нахаль" та інших сил 162-ї дивізії нещодавно здійснили рейд на підземні ходи, перш ніж їх зруйнували,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що мережа тунелів довжиною понад 10 кілометрів проходить під лікарнею Турецько-Палестинської дружби та сусіднім університетом і сягає району Зейтун у місті Газа.

Тунель використовувався бойовиками ХАМАС як в місті Газа, так і в центральних таборах для переміщення бойовиків між цими районами.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що в тунелях виявлено житлові приміщення, ванні кімнати та склади зброї, а також тіла кількох бойовиків ХАМАС.

Основні ділянки мережі тунелів були зруйновані потужним вибухом.

Нагадаємо

Ізраїль знищив близько 20% тунельної мережі Хамасу під Газою, але 80% все ще функціонують. Ізраїль намагається вивести з ладу тунелі, щоб завадити ХАМАСу зберігати зброю, переховувати бойовиків і маневрувати на цій території.