sud-vidpravyv-tyshchenka-pid-tsilodobovyi-domashnii-aresht

Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт

 • 23642 переглядiв

Народний депутат Микола Тищенко був поміщений судом під цілодобовий домашній арешт в якості запобіжного заходу.

Печерський районний суд Києва відправив народного депутата Миколу Тищенка, якому Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, під цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів з носінням електронного браслета. Про це повідомляє УНН із залу суду.

Деталі

Суддя підтримав клопотання прокурора та застосував до Миколи Тищенка запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів з носінням електронного браслета.

Нагадаємо

Сьогодні, 25 червня, у ДБР повідомили, що народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Засідання з обрання запобіжного заходу народному депутату Миколі Тищенку, якому повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, було заплановано на сьогодні на 14:00 у Печерському суді міста Києва.

Однак, Тищенко прибув до суду пізніше на 30 хвилин.

У соцмережах зʼявилося відео, на якому у Дніпрі нібито охоронці народного депутата Миколи Тищенка, який перебуває у місті, б’ють чоловіка . На записі видно, що невідомі у військовій формі без розпізнавальних знаків б’ють чоловіка, закутого в наручники. При цьому чоловік, на якого напали був із дитячим візочком.

Згодом зʼявилася повна версія відео з конфліктом, на якій Тищенко теж фігурує. Як зʼясували ЗМІ, чоловік, якого закували в кайданки – ветеран підрозділу Kraken Дмитро Павлов. Конфлікт нібито стався через те, що нардеп гуляв містом у військовій формі, хоча не має відношення до військової служби та не є ветераном.

Місцеві правоохоронці заявили, що не співпрацювали з Тищенком. Поліція відкрила два кримінальних провадження: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконного позбавлення волі. Сам Тищенко у соцмережах пояснив ситуацію тим, що нібито "військовий напав на поліцейських", а також заявив, що військовий нібито є начальником безпеки "ботоферми".

Водночас Тищенко додав, що у нього немає охорони. Крім того, Тищенко стверджує, що це була провокація. За його словами, Павлов проходив службу в підрозділі Kraken, але виписаний за станом здоровʼя матері. Тищенко також наголосив, що постраждалий вже не є військовослужбовцем.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак засудив ганебну поведінку народного депутата Тищенка та його конфлікт із військовим, натякнувши, що правоохоронні органи повинні відреагувати відповідним чином.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт

     • 23642 переглядiв

    Зеленський звільнив голову Вінницької ОВА Борзова

     • 19571 переглядiв