ssha-ta-soiuznyky-nadadut-ukraini-5-stratehichnykh-system-protypovitrianoi-oborony

США та союзники нададуть Україні 5 стратегічних систем протиповітряної оборони

 • 78270 переглядiв

США та країни-союзники нададуть Україні п'ять стратегічних систем протиповітряної оборони, додаткові батареї Patriot, компоненти Patriot, систему SAMP-T.

США та країни-союзники нададуть Україні п'ять стратегічних систем протиповітряної оборони. Про це повідомляє Білий Дім, передає УНН.

Деталі

Президент США Джо Байден, Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Шуфа, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, Президент Румунії Клаус Йоганніс та Президент України Володимир Зеленський сьогодні оголосили про спільні зусилля з метою надання додаткових можливостей протиповітряної оборони для України.

У спільній заяві вони наголосили на необхідності захисту України від триваючої агресії рф, включаючи навмисні напади на українські міста та інфраструктуру.

Відтак згідно з інформацією, США та країни-союзники нададуть Україні п'ять стратегічних систем протиповітряної оборони, включаючи додаткові батареї Patriot, компоненти Patriot та систему SAMP-T.

Планується також надання десятків тактичних систем протиповітряної оборони, таких як NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS і системи Gepard, що додатково посилить протиповітряну оборону України. США та партнери зобов'язалися забезпечити українську армію сотнями додаткових перехоплювачів протиповітряної оборони в наступному році.

Лідери висловили вдячність більш ніж 50 країнам, що надають безпекову допомогу Україні, а також підтримці Ініціативи "Негайні дії щодо протиповітряної оборони" та Об’єднаної коаліції можливостей протиповітряної та протиракетної оборони.

Наше послання москві та світу чітке: наша підтримка України є сильною та непохитною

- Білий дім.

У США сьогодні стартує саміт НАТО. Байден зробив коротку заяву09.07.24, 17:07

Популярні

Новини по темі