ssha-skhvalyly-prodazh-zbroi-taivaniu

США схвалили продаж зброї Тайваню

 • 111683 переглядiв

США схвалили продаж зброї Тайваню на суму $360 млн, включаючи ракети, безпілотники та супутнє обладнання, щоб допомогти підтримати військовий баланс і стабільність у регіоні на тлі напруженості у відносинах з Китаєм.

Державний департамент США дає зелене світло на експорт ракет і безпілотників до Тайваню на сотні мільйонів доларів. Йдеться про суму приблизно на 360 мільйонів доларів. Про це повідомляє Міністерство оборони США, передає УНН.

Деталі

Продаж "допоможе підвищити безпеку одержувача та сприятиме підтримці політичної стабільності, військової рівноваги та економічного прогресу в регіоні

заявив Пентагон.

Продаж включає в себе протипіхотні та бронезахисні боєприпаси Switchblade, а також безпілотники ALTIUS 600M-V і супутнє обладнання.

Водночас президент Тайваню Лай Чін Те заявляє, що країна не піддасться тиску Китаю.

Нещодавно Китай провів масштабні військові навчання навколо Тайваню. Китай розглядає республіку, яка є незалежною з 1949 року, як частину своєї території.

Тайвань веде стеження за китайським атомним підводним човном, що сплив на поверхню поблизу тайваньских рибалок18.06.24, 15:18

Популярні

Новини по темі

США схвалили продаж зброї Тайваню

 • 111683 переглядiв

Окупанти 379 разів ударили по Запорізькій області

 • 33932 переглядiв

Сили ППО збили 19 із 21 "шахедів"

 • 36118 переглядiв

На Львівщині ППО збила всі шахеди, які атакували область

 • 47749 переглядiв