ukenru
spiker-dzhonson-vede-perehovory-z-bilym-domom-shchodo-prosuvannia-nadannia-dopomohy-ukraini-konhresmen

Спікер Джонсон веде переговори з Білим домом щодо просування надання допомоги Україні - конгресмен

 • 20196 переглядiв

Спікер Палати представників Майк Джонсон веде переговори з Білим домом щодо пакету допомоги Україні та Ізраїлю, стикаючись з тиском з боку республіканців і демократів.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон веде переговори з Білим домом, готуючись до виконання завдання щодо просування військового фінансування України та Ізраїлю через Палату представників, заявив у четвер високопоставлений республіканець у Палаті представників Стів Скаліз, пише УНН з посиланням на AP.

Деталы

Лідер республіканців у Палаті представників Стів Скаліз повідомив журналістам, що Джонсон обговорював з чиновниками Білого дому пакет заходів, який відрізнятиметься від запропонованого Сенатом пакету на 95 мільярдів доларів і включатиме кілька вимог республіканців. Це сталося після того, як Джонсон на кілька місяців відклав надання допомоги, яка б забезпечила Україні вкрай необхідні боєприпаси та озброєння, намагаючись знайти підходящий час для просування пакету, який стане "болісним" у політичному плані питанням, щоб його підняти, пише видання.

"Угоди досягнуто не було, - сказав Скаліз. - Очевидно, що буде потрібна угода, досягнута не лише з Білим домом, а й з нашими власними членами".

Спікер-республіканець, як вказано, збирається поїхати до клубу колишнього президента США Мар-а-Лаго у Флориді в п'ятницю, щоб зустрітися з Дональдом Трампом, і в останні тижні консультувався з ним щодо фінансування України, щоб заручитися його підтримкою - або принаймні завадити йому відкрито виступати проти пакету.

Сенатор-республіканець Марквейн Маллін, який часто тісно співпрацює із законодавцями з Палати представників, заявив цього тижня, що він та Трамп "докладно" говорили з Джонсоном про те, як просувати допомогу Україні. Неясно, чи Трамп надасть якусь політичну підтримку, але Маллін сказав, що сподівається переконати колишнього президента підтримати цей пакет, особливо зараз, коли на карту поставлено роботу Джонсона, пише видання.

Член Палати представників - республіканець Марджорі Тейлор Грін пригрозила спробувати усунути Джонсона з посади спікера і попередила, що збільшення фінансування України допоможе їй довести, що законодавці із Республіканської партії мають обрати нового спікера.

Тим часом Джонсон веде переговори з Білим домом про закон, який "структурує частину фінансування Києва у вигляді кредитів, відкриє шлях США до використання заморожених активів російського центрального банку та включатиме інші зміни у політиці", зазначає видання.

Джонсон також наполягає, щоб адміністрація Байдена скасувала паузу з видачею дозволів на експорт скрапленого природного газу. Іноді він також вимагав зміни політики на кордоні США з Мексикою, ідеться у публікації.

Лідер Демократичної партії у Палаті представників Гакім Джефріс заявив у четвер, що "єдиним шляхом уперед" для Палати представників є голосування щодо сенатського пакету щодо національної безпеки. Він також припустив, що демократи допоможуть Джонсону втримати молоток спікера, якщо він це зробить.

"Якщо ми хочемо не дати путіну перемогу в Європі, Палата представників має вчинити правильно на користь демократії і ухвалити пакет допомоги Сенату зараз", - заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер у своїй промові.

При цьому вказано, що, хоча демократи чинять тиск на Джонсона, щоб той поставив пакет Сенату на голосування, вони також можуть розділитися щодо голосування, оскільки все більше виступає проти відправки Ізраїлю наступальної зброї.

12.04.24, 09:02 • [views_0]