slovachchyna-peredala-ukraini-boieprypasy-na-45-mln-yevro-vid-hromadian

Словаччина передала Україні боєприпаси на 4,5 млн євро від громадян

 • 8546 переглядiв

В Україну прибула партія боєприпасів, на яку громадяни Словаччини пожертвували понад 4 млн євро. Про це УНН пише з посиланням на словацький портал Noviny.

Деталі

Словаччина передала Україні партію артилерійських боєприпасів, на які зібрали кошти словацькі громадяни. Збір грошей для України став найуспішнішим в історії країни – понад 70 тис. словаків зібрали 4,5 млн євро за три тижні.

Україна розраховує започаткувати спільне виробництво інженерної техніки зі Словаччиною07.10.24, 16:28

На зібрані кошти словаки закупили артилерійські боєприпаси в межах чеської ініціативи із закупівлі снарядів. З початку року, після заяви уряду Словаччини про приєднання до чеської ініціативи, гроші на закупівлю боєприпасів збирали словацькі благодійні організації, а їхня закупівля тривала до п’яти місяців.

"Ми можемо сказати, що це 135 піддонів, 122 тонни боєприпасів, і їх вивезли шість вантажівок", – повідомив ініціатор збору боєприпасів для України Федір Блащак.

За його словами, словаки пожертвували на душу населення більше, ніж Канада, Ісландія та Словенія. Із зібраних коштів залишилися ще 500 тис. євро, які благодійники вкладуть у контракт на закупівлі снарядів для гранатометів. За словами Федора Блащака, гранати мають поставити до кінця 2024 року.

Додамо

До чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів долучилися 15 країн, які зобов’язалися поставити до України до кінця 2024 року 500 тис. 155-мм снарядів. Перша партія боєприпасів в межах ініціативи прибула нещодавно – Україна отримала 50 тис. боєприпасів стандарту НАТО.

Українська та чеська компанії домовились про спільне виробництво артилерійських боєприпасів 155 мм калібру04.10.24, 09:04

Популярні

Новини по темі

У Харкові вже 16 постраждалих внаслідок атаки рф - мер

 • 9837 переглядiв

Війська рф атакували громаду на Чернігівщині дронами

 • 9363 переглядiв