shveytsariya-pidtrimaye-ukrayinu-v-identifikatsiyi-osib-zniklikh-bezvisti

Швейцарія підтримає Україну в ідентифікації осіб, зниклих безвісти

 • 74473 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Швейцарія готова надати підтримку МВС у розширенні спроможностей з ідентифікації осіб, зниклих безвісти. Про це повідомили в міністерство внутрішніх справ України, пише УНН.

Деталі

27 жовтня Леонід Тимченко — заступник міністра внутрішніх справ України та Артур Добросердов — начальник Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС провели зустріч з представниками Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії та Посольства Швейцарії в Україні.

Під час зустрічі Реа Герінг — заступниця голови відділу з питань миру та прав людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії та Гайтан Ванне — радник Посольства Швейцарії в Україні розповіли про напрямки допомоги, які може надати Швейцарія, щоб розширити спроможності підрозділів МВС у розшуку та ідентифікації тіл зниклих осіб. Зокрема, це забезпечення обладнанням фахівців Експертної служби МВС.

Так, раніше швейцарською стороною були передані прилади для проведення ДНК-експертиз підрозділам Державного наукового експертно-криміналістичного центру у Запорізькій, Миколаївській та Донецькій областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Мінреінтеграції зниклих безвісти через війну буде розшукувати МВС – уряд

Доповнення

З квітня МВС забезпечує функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. За півроку з моменту запуску Реєстру від родичів осіб, зниклих безвісти, надійшло понад 12 тисяч запитів на отримання витягів та видано понад 11 тисяч витягів.

Нагадаємо

1 травня в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб.

Станом на 18 жовтня близько 28 тис. жителів України внесені до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині напали на нардепа Миколу Тищенко

     • 258820 переглядiв

    На Харківщині через негоду госпіталізовано двоє людей

     • 70037 переглядiв

    Президент Ірану: Ізраїль перетнув "червоні лінії"

     • 223779 переглядiв

    Над Миколаївщиною уночі ППО збила два "шахеди"

     • 48260 переглядiв