shcho-ukraini-neobkhidno-dlia-viiskovoho-proryvu-syrskyi-v-interviu-reuters

Що Україні необхідно для військового прориву – Сирський в інтерв’ю Reuters

 • 24015 переглядiв

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що Україна потребує більш сучасної військової техніки від західних союзників для прориву в боротьбі з російськими окупантами. Він наголосив на важливості концентрації сил у найбільш вразливій точці в потрібний час.

Про тактику й стратегію українських військових у боротьбі з російськими загарбниками та які шанси в України на військовий "прорив" розповів Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю інформаційній агенції Reuters, передає УНН.

Наші цілі залишаються незмінними: утримання наших позицій... виснаження противника шляхом нанесення максимальних втрат. 

 — сказав Reuters Сирський.

Деталі

За словами Сирського нині росія намагається перехопити ініціативу, оскільки війна наближається до другої річниці.

На думку Командувача Сухопутних військ ЗС України, окупанти тиснуть у кількох напрямках уздовж східного фронту, аби отримати повний контроль над промисловим Донбасом. Росіяни наступають попри колосальні втрати в людях і озброєнні.

Втім, бойові дії з обох сторін нині мають менший масштаб, щоб зберегти боєприпаси та людей. Сирський відзначив, що росія все частіше використовує безпілотники, що змусило українців змінити тактику.

"Безпосередньо виконують бойові завдання": Сирський показав кадри візиту до українських воїнів15.01.24, 11:52

Аби отримати перевагу, українським силам потрібна більша кількість передового обладнання, що працює на кількох частотах одночасно. Саме тому Україна закликає західних партнерів зробити більше для їх постачання.

Зараз ми спостерігаємо те, про що колись говорили в теорії, що зараз перетворюється на практику і використовується на полі бою. І це доводить свою ефективність. Тому той, хто матиме більш досконале озброєння, матиме всі шанси перемогти.

 – зазначив Сирський.

У Сил оборони України все ще є можливості просунутися, створивши те, що Сирський назвав "штучною перевагою", як це зробили наші військові восени 2022 року.

Я думаю, що шанс є завжди. Нам просто потрібно знайти його і використати. Тому що неможливо скрізь розмістити війська, неможливо скрізь створити потужні лінії оборони. Незважаючи ні на що, будуть певні території, які будуть захищені сильніше, а інші – менш захищені через ландшафт або його важливість. 

 – пояснив Сирський

Головне, додав Сирський, полягає в тому, щоб зосередити сили на найбільш вразливій точці в найкращий час, принцип, який "не втратив своєї актуальності".

Ви напевно пам'ятаєте принцип Епамінонда, який говорить про те, щоб зосередити сили в найважливішій точці в найкращий час. Цей принцип використовується тут і не втратив своєї актуальності. 

– наголосив він.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні пролунали вибухи

     • 24788 переглядiв

    Рада у найближчі дні працюватиме без опалення - нардеп

     • 27997 переглядiв