sbu-povynna-vvesty-sanktsii-shchodo-kompanii-hrozy-i-naumenko-yaki-spivpratsiuiut-z-pidsanktsiinymy-pidpryiemstvamy-chlen-komitetu-z-natsbezpeky

СБУ повинна ввести санкції щодо компаній Грози і Науменка, які співпрацюють з підсанкційними підприємствами - член комітету з нацбезпеки

 • 100318 переглядiв

Служба безпеки України повинна ввести санкції щодо  підконтрольних одеським бізнесменам Сергію Грозі і Володимиру Науменко компаній, у яких є російське коріння і які співпрацюють з підсанкційними компаніями. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Геннадій Касай.

Це ганьба! Ми розуміємо, що росія-ворог. Тому цим повинні займатися жорстко правоохоронні органи, зокрема, СБУ. Нехай покарають тих, хто цим займається. Шляхом внесення до санкційних списків серед іншого. Шляхом вилучення їх майна. Механізм у нас відпрацьований, коли держава відбирає у злочинців їх пожитки

- зазначив Касай.

При цьому не виключив, що після більш детального вивчення інформації питання співпраці одеських бізнесменів Сергія Грози і Володимира Науменка та їх агрохолдингу GNT Group з підсанкційними компаніями або компаніями з російським слідом розгляне комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо

Загалом, за даними УНН, в Україні діє розгалужена мережа компаній, що мають російське коріння.  На перший погляд непримітні компанії, що входять до складу або ведуть справи з холдингом GNT Group одеських бізнесменів Сергія Грози і Володимира Науменка, працюють в аграрному секторі, який зараз має стратегічне значення з точки зору наповнення бюджету нашої країни, щодо якої росія вирішила широкомасштабну війну.

УНН також з'ясував, що підконтрольні Грозі і Науменко компанії співпрацювали з корпорацією Black Sea Commodities Trading Limited, що потрапила під дію українських санкцій на початку квітня 2021 року.

Крім того, компанії, що входять в структуру GNT Group, активно працювали з підсанкційним контрабандистом Вадимом Альперіним.

Популярні

Новини по темі