rozkradannia-15-mlrd-hrn-na-snariadakh-vaks-ne-obrav-zapobizhnyi-zakhid-liievu

Розкрадання 1,5 млрд грн на снарядах: ВАКС не обрав запобіжний захід Лієву

 • 20572 переглядiв

Вищий антикорупційний суд відмовив прокуратурі у застосування запобіжного заходу до екскерівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВАКС.

Деталі

Повідомляється, що слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора щодо застосування запобіжного заходу до колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у понеділок, 29 січня.

За результатами судового розгляду, ВАКС відмовив прокурору у задоволенні зазначеного клопотання. Рішення може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС

- йдеться в повідомленні суду.

Адвокати Лієва заявляли, що була порушена підслідність справи й прокурор ОГП не мав права звертатися до ВАКСу щодо обрання запобіжного заходу й на засіданні мають бути присутні представники САП, а не Офісу Генпрокурора, якщо клопотання розглядається у ВАКС.

Нагадаємо

Прокуратура наполягала на застосуванні до Лієва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 268 мільйонів грн.

Лієва затримали у справі про розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів, яке викрило СБУ. У схемі були задіяні чиновники Міноборони та менеджеріи "Львівського арсеналу", яких підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

Розкрадання газу на 2,1 млрд грн: суд залишив в силі заочний арешт нардепу Дубневичу 29.01.24, 11:35

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони збили російський Су-34 на Луганщині – Генштаб

     • 23550 переглядiв