rosiia-prodovzhyt-vykorystovuvaty-enerhiiu-yak-zbroiu-brytanska-rozvidka

росія продовжить використовувати енергію як зброю - британська розвідка

 • 28303 переглядiв

Британська розвідка дійшла висновку, що росія, ймовірно, продовжить використовувати енергію як зброю.

Британська розвідка прослідкувала, як росія використовувала енергію як зброю з 2014 року і дійшла висновку, що, дуже ймовірно, рф продовжить це робити і надалі. Про це йдеться у новому звіті Міноборони Великої Британії, передає УНН

Деталі 

Як визначається, протягом усієї війни з Україною росія намагалася використати енергію як зброю. Удари росії по українській енергетичній інфраструктурі спричинили нестачу електроенергії  по всій країні. 

В цей же час у глобальному масштабі російський президент росії володимир путін використовував енергетичну політику для дестабілізації міжнародної енергетичної безпеки.

 Скорочуючи потоки газу в Європу, обмежуючи експорту трубопроводами та змінюючи умови оплати, путін прагне підірвати єдність Європи проти незаконної російської війни, вказали у розвідці. 

Перетворення енергії на зброю ймовірно залишиться інструментом переконання, демонструючи зв’язок між російською безпекою і енергетичною політикою. Дуже ймовірно, що росія продовжить використовувати енергію як зброю для глобальних економічних здобутків і політичного впливу, що свідчить про зв’язок між її енергетичними, безпековими, політичними і військовими цілями

- заявили в британській розвідці. 

Цьогоріч Україна розпочне будівництво чотирьох атомних реакторів - Галущенко25.01.24, 14:36

Популярні

Новини по темі

Польські фермери заблокували рух на кордоні з Німеччиною

 • 121084 переглядiв

В Україні масштабна повітряна тривога через зліт ворожого МіГ

 • 112650 переглядiв