rosiia-prahne-zalyshyty-ukraintsiv-tsiiei-zymy-bez-svitla-i-tepla

Росія прагне залишити українців цієї зими без світла і тепла

 • 101740 переглядiв

За даними Держдепартаменту США, Росія планує залишити українців взимку без електрики і тепла, завдавши удару по енергетичних об'єктах України.

РФ планує залишити українців без світла і тепла взимку – Держдеп

Росія б'є по енергооб'єктам України бо планує залишити українців взимку без світла і тепла. Про це у четвер, 20 червня, заявив  Держдепу Метью Міллер, цитує його УНН.

Деталі

Ми бачили, як російські війська обстрілювали українські міста, ми бачили, як вони обстрілювали енергетичну інфраструктуру й чітко демонстрували, що хочуть відрізати українців від світла та опалення, коли настане зима

сказав Міллер.

Він підкреслив, що Вашингтон розуміє необхідність посилення української системи ППО, тож домовився із союзниками й партнерами щодо способів забезпечити такі потреби.

Це включає постачання додаткових систем з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, а також передбачає забезпечення роботи систем, які вже були надані

пояснив представник Держдепу.

Нагадаємо, у ніч на 20 червня росіяни нанесли ракетно-дроновий удар по енергетиці України. Більшість цілей було збито, але пошкодження отримали енергооб’єкти у чотирьох областях.

Німеччина передала Україні партію спецтехніки для відновлення енергетичної інфраструктури20.06.24, 16:53

Популярні

Новини по темі

Збірна Іспанії вийшла у плей-оф Євро-2024

 • 17182 переглядiв

З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

 • 69291 переглядiв