rosiia-ne-maie-dostatno-syl-u-bilorusi-dlia-vtorhnennia-pislia-vyvedennia-do-12-tys-viisk-demchenko

росія не має достатньо сил у білорусі для вторгнення після виведення до 12 тис. військ - Демченко

 • 23704 переглядiв

росія наразі не має достатньо сил, дислокованих у білорусі, щоб вторгнутися в Україну, після виведення до 12 тисяч військ, яке відбулося раніше, повідомив в ефірі телемарафону у четвер речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УНН.

Деталі

"Ситуація по кордону з білоруссю змін не зазнає", - зазначив Демченко.

З його слів, з нашого боку "відбуваються укріплення і лінії кордону, і прикордоння для того, щоб мати потужності відбити будь-яку атаку, якщо така відбудеться повторно з цього напрямку".

Але можу зазначити, що на території білорусі росія не має достатніх сил для того, щоб здійснити дії по відношенню до нашої країни на цьому напрямку, здійснити вторгнення

- сказав Демченко.

Речник ДПСУ нагадав, що раніше "росія вивела свої підрозідли, які знаходилися на території білорусі, це могло бути сукупно навіть і 10, і 12 тисяч особового складу, які перебували на білоруських полігонах, проходили там підготовку, навчання".

Після того, як росія їх вивела на територію своєї держави, у межах ротацій нових вона не завела. Тому фактично на території білорусі зараз немає такого потужного угруповання російських військ, яке могло б становити загрозу Україні

- зазначив Демченко.

Міністр оборони білорусі заявив, що Україна нібито зосередила на кордоні понад 100 тис. військових22.02.24, 14:21

Популярні

Новини по темі

Кримські партизани виявили два ворожих РЛС у Севастополі

 • 25298 переглядiв