riven-pidtoplennya-na-khersonschini-pislya-pidrivu-dambi-znizivsya-do-2-7-metra

Рівень підтоплення на Херсонщині після підриву дамби знизився до 2,7 метра

 • 1097741 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Середній рівень підтоплення у Херсонській області після підвищення рівня води через підрив дамби Каховської ГЕС на сьогоднішній ранок знизився ще на 27 сантиметрів - до 2,7 метра. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у відеозверненні, пише УНН.

Цитата

"Зберігається тенденція на спад рівня води. Станом на ранок середній рівень підтоплення становить 2,7 метра, що на 27 сантиметрів менше, чим вчора ввечері", - сказав Прокудін.

Деталі

"На правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті. Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель. На жаль, маємо загиблих, вчора у Херсоні виявили тіла двох потопельників - невідомої жінки та 50-річного чоловіка. Зараз відомо про 10 загиблих (у Херсонській області - ред.) через підрив Каховської ГЕС, ще 20 отримали поранення, безвісти зниклими вважаються 42 людини", - повідомив голова ОВА.

Триває рятувальна операція, зазначив він.

"З підтоплених міст, селищ та сіл уже вдалося врятувати 2757 людей, серед них 263 дитини та 77 маломобільних осіб", - вказав Прокудін.

"Лівий берег - ситуація надалі залишається надзвичайно критичною, там під водою 17 населених пунктів, і в жодному з них росія не поспішає рятувати людей, які через них опинилися в смертельній небезпеці. Ми ж робимо все можливе, аби врятувати наших людей звідти. Нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини", - повідомив голова ОВА.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Була загроза затоплення до 80 населених пунктів. У критичній зоні опинилися близько 16 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Миколаївщина: ворог продовжує обстріли з артилерії

     • 780656 переглядiв

    Нічна атака дронами на Харків: прокуратура показала фото

     • 1302541 переглядiв

    Зеленський відреагував на нічний удар рф по Кривому Рогу

     • 1287899 переглядiв