rheinmetall-otrymala-rekordne-zamovlennia-na-155-mm-artyleriiski-boieprypasy-sered-krain-oderzhuvachiv-vkazuie-ukrainu

Rheinmetall отримала рекордне замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси: серед країн-одержувачів вказує Україну

 • 20341 переглядiв

Компанія Rheinmetall отримала від Німеччини рекордний рамковий контракт на 8,5 млрд євро на поставку 155-мм артилерійських боєприпасів, у першу чергу для поповнення запасів Бундесверу і підтримки України, Нідерландів, Естонії та Данії, поставки почнуться на початку 2025 року.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall отримав рамковий контракт на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для Бундесверу загальною вартістю до 8,5 мільярдів євро, про що повідомив 20 червня, назвавши замовлення "найбільшим в історії компанії", пише УНН.

Rheinmetall вказав країнами-одержувачами у тому числі Україну, Нідерланди, Естонію та Данію.

Деталі

"Дюссельдорфська технологічна група Rheinmetall отримала рамковий контракт від Бундесверу, який включає постачання 155-мм артилерійських боєприпасів загальною вартістю до 8,5 мільярдів євро", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що була значно розширена існуюча рамкова угода. "Замовлення насамперед призначене для збільшення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримки України в її оборонній кампанії", - зазначили у концерні.

Постачання, як вказано, планується розпочати на початку 2025 року. "Основним покупцем стане ФРН, яка забезпечить частину постачання в Україну. У замовленні також беруть участь країни-партнери Нідерланди, Естонія та Данія", - сказано у повідомленні.

"Ми раді найбільшому замовленню в недавній історії нашої компанії", - зазначив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Укроборонпром і Rheinmetall відкрили перший спільний цех в Україні11.06.24, 08:40

Популярні

Новини по темі