rabini-zvernulisya-do-genprokurora-prosyat-zminiti-zapobizhniy-zakhid-kolomoyskomu

Рабини звернулися до Генпрокурора: просять змінити запобіжний захід Коломойському

 • 155642 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. 23 рабина написали листа Генеральному прокурору України Андрію Костіну щодо зміни запобіжного заходу бізнесмену Ігорю Коломойському. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-канал Об'єднаної єврейської общини України.

Цитата

“Головні рабини міст та регіонів України звернулися до Генерального прокурора України Андрія Костіна з клопотанням щодо можливості застосування запобіжного заходу Ігорю Коломойському не пов'язаного з триманням під вартою, враховуючи видатну роль та особистий внесок Ігоря Коломойського у збереження територіальної цілісності України, стабілізацію кількох регіонів України під час та після Революції Гідності, а також проблеми зі станом здоров'я”, - йдеться у повідомленні.

У зверненні також зазначено, що в усіх фактах має повно та об'єктивно розібратися суд.

Доповнення

6 жовтня Київський апеляційний суд залишив без змін розмір застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Він як і раніше може вийти з під варти вразі внесення застави у розмірі 3,89 млрд грн.

Ігорю Коломойському повідомлено про декілька підозр.  Зокрема, правоохоронці встановили, що підозрюваний у 2013-2020 роках легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ. Підозра була за ст. 190 та 209 ККУ – шахрайство та легалізація майна, здобутого злочинним шляхом.

Також Коломойський отримав підозру за трьома статтями у справі щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд грн у період з 2013 по 2014 роки. Для цього фігурант, за даними правоохоронців, створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 102936 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 104066 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 103644 переглядiв

    Новини по темі

    Дніпропетровщину вранці атакував ворог, збито ракету - ОВА

     • 193450 переглядiв

    В США підтвердили візит голови МЗС Китаю цього тижня

     • 161927 переглядiв