putin-u-kytai-zahovoryv-pro-viinu-zghadav-pro-kharkiv-i-myrnyi-samit

путін у Китаї заговорив про війну: згадав про Харків і мирний саміт

 • 21441 переглядiв

президент росії Володимир путін заявив, що російські дії у Харківській області були реакцією на обстріли ЗСУ і спрямовані на створення санітарної зони, при цьому відкинув плани захоплення Харкова. Про це він заявив під час візиту до Китаю. Пише УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

Після зустрічей з китайським керівництвом путін заявив, що наступ російської армії на півночі Харківської області був спрямований на створення так званої "санітарної зони" у відповідь на обстріли ЗСУ прикордонних районів росії, в тому числі бєлгорода.

"Щодо Харкова, то таких планів (захоплення міста - ред.) на сьогоднішній день немає", - сказав путін.

Він також зазначив, що росія готова взяти участь у мирних переговорах щодо України, проте не отримала запрошення на конференцію у Швейцарії.

Він відкрито висловив сумнів щодо пункту безпеки в так званих стамбульських угодах, але водночас охарактеризував цей документ як потенційну основу для подальших переговорів.

Нагадаємо

За словами президента України Володимира Зеленського, Вовчанськ є ключовою метою російського наступу в Харківській області, оскільки вони прагнуть контролювати 10-кілометрову зону від кордону, але зараз ситуація стабілізувалася.

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили попередили Дніпро про ракетну загрозу

 • 16661 переглядiв