ukenru
pravozakhisniki-povidomili-pro-ponad-1-tisyai-zatrimanikh-u-venesueli-z-21-sichnya

Правозахисники повідомили про понад 1 тисячі затриманих у Венесуелі

 • 8634 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Близько 1 тисячі учасників мітингів і протестів затримані в Венесуелі з початку політичної кризи в кінці січня за підозрою в різні правопорушення. Про це повідомив ТАСС із посиланням на коментар керівника правозахисної організації Foro Penal Альфредо Ромеро, передає УНН.

"З 21 січня до сьогоднішнього дня було заарештовано близько 1060 чоловік, - сказав він. - У тому числі було затримано 137 неповнолітніх, зараз ще 10 з них все ще знаходяться під вартою", - повідомив Ромеро.

Раніше повідомлялось про 939 затриманих під час протестів.

Організація займається юридичною допомогою затриманим, збором для них їжі і ліків. Foro Penal провела в суботу акцію зі збору їжі та ліків, на яку, за оцінками кореспондента агентства, зібралося близько 50 чоловік.

Як повідомляв УНН, помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що у Росії ще є час, щоб підтримати лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль сумнівається у можливості допомогти режиму Мадуро

23 січня Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту двома днями раніше анулював Верховний суд Венесуели, оголосив себе виконуючим обов’язки президента. Глава держави Ніколас Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин з США.

4 лютого в Оттаві відбулося позачергове засідання Групи Ліми, учасники якої, зокрема, висловилися на підтримку лідера опозиції Хуана Гуайдо і виступили за мирний перехід влади в країні шляхом проведення демократичних президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старший брат Чавеса заявив про готовність взятися за зброю для захисту миру в Венесуелі

За декілька годин до початку протестів 2 лютого голова управління стратегічного планування Головного командування Військово-Повітряних сил Венесуели генерал Франсіско Естебан Янес Родрігес заявив, що визнає Гуайдо виконуючим обов’язки президента. Він назвав владу Мадуро “диктаторською” і запевнив, що 90% особового складу збройних сил не підтримують главу держави.

Полковник Хосе Луїс Сільва, військовий аташе при посольстві Боліваріанської Республіки в США, 26 січня також визнав Гуайдо тимчасовим главою Венесуели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали Збройні сили Венесуели перейти на бік опозиції

Українські Національні Новини

Політика