pravoslavna-tserkva-bolharii-obrala-novoho-patriarkha-vin-zvynuvachuvav-ukrainu-u-viini-y-povtoriuvav-propahandu-rf

Православна церква Болгарії обрала нового патріарха. Він звинувачував Україну у війні й повторював пропаганду РФ

 • 102278 переглядiв

Новообраний Патріарх Болгарської Православної Церкви митрополит Даниїл звинуватив Україну у відповідальності за війну і повторив російську пропаганду про конфлікт.

Болгарська православна церква 30 червня обрала нового патріарха — 52-річного митрополита Видинського Даниїла. Він стверджував, що Україна так само відповідальна за війну, як і Росія. Про це пишуть BTV Новините, передає УНН.

Деталі

Митрополит Даниїл набрав 69 голосів, а митрополит Григорій — 66. Ще три голоси визнали недійсними.

Даниїл є наступником патріарха Неофіта, який помер у березні після того, як очолював болгарську церкву понад десять років. Болгарська православна церква зазвичай уникає коментування поточних подій, але Неофіт закликав до припинення війни в Україні.

Даниїл же у листопаді 2022 року, коментуючи війну в Україні, заявив, що "жодного з учасників конфлікту не можна виправдовувати за те, що відбувається, за рахунок іншого".

"Ми спостерігаємо тенденції сіяти ненависть, заперечення й образу, в тому числі й в нашому суспільстві до однієї з воюючих сторін, яка названа єдиним і неспровокованим агресором", — казав він.

Всидіти на двох стільцях: як деякі політики продовжують загравати з московською церквою, на словах підтримуючи ПЦУ 13.06.24, 08:41

Популярні

Новини по темі

В окупованій Керчі повідомляють про вибухи

 • 102231 переглядiв

Ворожа атака на столицю: вже п'ятеро постраждалих

 • 64466 переглядiв

На Харківщині на протипіхотній міні підірвалась жінка

 • 19233 переглядiв