posylennia-protypovitrianoi-oborony-bezpekova-uhoda-ta-samit-nato-yermak-pohovoryv-iz-radnykom-baidena

Посилення протиповітряної оборони, безпекова угода та саміт НАТО: Єрмак поговорив із радником Байдена

 • 15856 переглядiв

Єрмак детально поінформував Саллівана про ситуацію на фронті та наголосив на важливості посилення нашої протиповітряної оборони сучасними західними системами. Окремо приділили увагу угоді про гарантії безпеки між Україною та США, робота над якою наближається до завершення.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у межах постійного діалогу провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

За даними ОП, Єрмак детально поінформував про ситуацію на фронті та наголосив на важливості посилення нашої протиповітряної оборони сучасними західними системами. Під час розмови керівник Офісу Глави держави розповів про підготовку України до першого Глобального саміту миру та важливість участі в ньому країн з усіх континентів. Також сторони обговорили саміт НАТО у Вашингтоні. Окремо приділили увагу угоді про гарантії безпеки між Україною та США, робота над якою наближається до завершення.

"Думаю, що вже дуже скоро з'явиться безпекова угода з США" – Єрмак17.05.24, 21:12

Крім того, Єрмак подякував Джейку Саллівану, Президенту США Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу та всьому американському народові за підтримку України в боротьбі з повномасштабною російською агресією, а також за оборонний пакет, який уже працює на полі бою.  

Вже фактично підготовлені: Зеленський анонсував нові безпекові угоди із державами Європи20.05.24, 21:59

Популярні

З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

 • 58788 переглядiв

Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

 • 50081 переглядiв

Новини по темі