postrazhdalym-vid-seksualnoho-nasylstva-poviazanoho-z-konfliktom-vyplatiat-3000-yevro-lubinets

Постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом виплатять 3000 євро - Лубінець

 • 20025 переглядiв

В Україні стартував пілотний проект з надання компенсації жертвам сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом.

В Україні розгорнуто Пілотний проєкт репарацій для постраждалих від сексуального насильства. 500 постраждалих отримають компенсації в розмірі 3000 євро. Пише УНН із посиланням на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Деталі

Разом з Глобальним фондом тих, хто пережив насильство, в Україні діє Пілотний проєкт компенсації в розмірі 3000 євро для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК).

Основна ціль проєкту - це забезпечення доступу постраждалим від СНПК до невідкладних проміжних репарацій. Вказується, що у межах Пілотного проєкту 3000 євро мають отримати 500 постраждалих від СНПК.

Омбудсман відреагував на конфлікт між працівниками ТЦК та СП і медиками в Одесі12.06.24, 15:59

На сьогодні до мене вже звернулось 6 осіб, які виявили бажання взяти участь у проєкті. Зі згоди постраждалих, я направив їхню контактну інформацію Глобальному фонду для призначення їм невідкладних проміжних репарацій. Мене запевнили, що опрацювання заявок буде конфіденційним та неупередженим. – повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Довідково

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні зафіксовано  303 факта сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК).

Наразі діє Пілотний проєкт з Невідкладних проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Участь у цьому проєкті жодним чином не обмежує право постраждалих отримувати допомогу в інших програмах, наголошує уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Омбудсман: вербування росіянами підлітків для підпалів авто військових - чергова спроба дестабілізації ситуації в Україні18.06.24, 17:49

Популярні

Новини по темі

У Києві обвалився міст: що відомо

 • 17668 переглядiв