ukenru
posolstvo-kitayu-vidalilo-skandalniy-komentar-pro-postradyanski-krayini

Посольство Китаю видалило скандальний коментар про пострадянські країни

 • 718528 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Посольство Китаю у Франції видалило стенограму суперечливого інтерв’ю, у якому його посол поставив під сумнів суверенітет держав колишнього Радянського Союзу, коментарі, які викликали гнів у Європі, інформує Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, посольство спочатку опублікувало повну стенограму коментарів посла Лу Шає китайською та французькою мовами у своєму офіційному обліковому записі WeChat у понеділок вранці. Однак до полудня за пекінським часом стенограму було видалено, а посилання вказували, що вміст "видалено автором". Інтерв'ю також не опубліковано на офіційному сайті посольства, пише агентство.

Контекст

В інтерв’ю французькій телекомпанії LCI, яке вийшло в ефір у п’ятницю, Лу сказав, що деякі "країни колишнього Радянського Союзу" не мають ефективного статусу згідно з міжнародним правом.

Ці коментарі розлютили країни Балтії Естонію, Латвію та Литву, які заявили, що викличуть китайських дипломатів у свої столиці, щоб пояснити заяву Лу. Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав цю заяву "неприйнятною".

Українські Національні Новини

Політика