posly-yes-domovylysia-vykorystovuvaty-prybutky-vid-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv-dlia-dopomohy-u-vidnovlenni-ukrainy

Посли ЄС домовилися використовувати прибутки від заморожених російських активів для допомоги у відновленні України

 • 100120 переглядiв

Посли країн ЄС домовилися використовувати прибутки від заморожених російських активів для допомоги у відновленні України. Про це повідомила Бельгія, яка головує в Раді ЄС.

Посли Євросоюзу досягли згоди щодо використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні.  Про це повідомили в соцмережі Х головування Бельгії у Раді Європейського, передає УНН.

Посли ЄС щойно досягли принципової згоди щодо пропозиції про використання надприбутку, пов'язаного із замороженими активами, для підтримки відновлення України. 

— йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що раніше посли погодили створення окремого рахунку, на який будуть перераховуватись ці кошти.

Посли ЄС нарешті дали зелене світло першому кроку – спрямування коштів від заморожених російських активів на окремий рахунок. Тепер справа за узгодженням наступного кроку: фактичної відправки грошей в Україну. 

– написав журналіст Рікард Йозвяк, у соцмережі Х.

А вже після, Бельгійське головування в Раді ЄС заявило, що посли ЄС таки погодили пропозицію щодо використання заморожених російських активів на користь відновлення України.

Комітет Сенату США схвалив закон про конфіскацію російських активів для відновлення України24.01.24, 20:22

Зокрема, йдеться про санкції, вперше застосовані ще у 2014 році після початку агресії росії проти України. Їх значно розширили починаючи з лютого 2022 р. після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ЄС ще на пів року продовжив економічні санкції проти росії29.01.24, 16:02

Нагадаємо

Раніше Президент України Володимир Зеленський анонсував прогрес у розв'язання питання про конфіскацію заморожених активів рф. Він відзначив, що Україна та західні партнери наблизилися до змістовного рішення завдяки спільній роботі, проведеній у січні.

Популярні

Новини по темі

Найбільша активність російських ДРГ на Сумщині - Демченко

 • 68728 переглядiв

Угорщина не буде поставляти зброю Україні - Сіярто

 • 108242 переглядiв