posadovtsiv-derzhpratsi-zatrymaly-na-khabari-u-piv-miliona-hryven

Посадовців Держпраці затримали на хабарі у пів мільйона гривень

 • 26418 переглядiв

Посадовців державної служби з питань праці затримали за вимагання півмільйона гривень від підприємства за уникнення позапланової перевірки.

На Київщині правоохоронці викрили на хабарі посадовців одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці та двох їх поплічників.  Вони вимагали пів мільйона гривень за не проведення позапланової перевірки підприємства. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Генпрокурора. 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури керівника і начальника управління одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці та двох посередників викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)

- йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Деталі 

Як повідомляється, посадовці створили штучні умови для проведення позапланової перевірки приватного підприємства. Після чого повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за пів мільйона гривень.  

Для цього він мав укласти фіктивну угоду з придбання товарів у певної організації та перевести на її рахунок обумовлену суму.  

Правоохоронці затримали посадовців після отримання хабаря.  Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

До суду скеровано справу про найбільший в історії України хабар у розмірі понад 19 млн дол. США02.02.24, 18:27

Популярні

Новини по темі

Кількість постраждалих через війну дітей зросла

 • 29607 переглядiв

росіяни вночі 7 разів вдарили по Сумщині, скинули 10 мін - ОВА

 • 27218 переглядiв

Повітряні Сили вночі знищили 10 із 16 "шахедів"

 • 27037 переглядiв

Ще плюс 910 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

 • 26221 переглядiв