polshcha-vvede-obmezhennia-na-peresuvannia-rosiiskykh-dyplomativ-po-kraini-hlava-mzs-sikorskyi

Польща введе обмеження на пересування російських дипломатів по країні - глава МЗС Сікорський

 • 18605 переглядiв

Польща запровадить обмеження на пересування російських дипломатів, обмеживши їх Мазовецьким воєводством, де розташована Варшава, а консулів - відповідними провінціями, посилаючись на докази причетності російської держави до диверсійної діяльності в Польщі.

Варвара запровадиться обмеження на пересування російських дипломатів по території Польщі.  Про це заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, пише Onet, передає УНН.

Деталі 

Сікорський зазначив, що російські дипломати зможуть пересуватися лише в межах Мазовецького воєводства, в якому розташована Варшава, а консулам дозволять перебувати лише у воєводствах, де вони працюють. 

Посольство росії найближчим часом отримає ноту з цього приводу. Обмеження стосуватимуться як самого посольства, так і консульського персоналу рф у Польщі

- наголосив Сікорський.

Він також закликав інші країни ЄС приєднатися до обмежень.

У Польщі арештували дев’ятьох людей за диверсії на користь Росії21.05.24, 00:49

Доповнення

Дипломат пояснив, що Варшава має докази причетності російської держави до саботажу в Польщі. 

 Я думаю, що це кампанія, яка проводиться по всьому Євросоюзу. Ми заарештували людину, яка мало не здійснила диверсію, і у нас є додаткові підозрювані

- заявив глава МЗС Польщі. 

За його словами, кілька місяців тому завдяки співпраці європейських спецслужб  вдалося запобігти диверсії в Польщі. Він також попередив, що зараз 300-400 людей навмисно доставляються з Африки, з Азії з російськими візами до Білорусі. Там їх намагаються нелегально переправити до ЄС. 

Нагадаємо

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш попередив, що діяльність російської агентурної мережі, розгорнутої по всій Європі, становить велику загрозу для Польщі.

Популярні

Новини по темі

Ворожий удар по Харкову: є загибла

 • 18598 переглядiв

Берлін знову виступив проти захисного щита НАТО для України

 • 20724 переглядiв