okupovanyi-krym-buv-nasychenyi-povitrianoiu-tekhnikoiu-dovoli-shchilno-pletenchuk

Окупований Крим був насичений повітряною технікою доволі щільно - Плетенчук

 • 102015 переглядiв

Тимчасово окупований Крим був насичений повітряною технікою доволі щільно. росіяни, не маючи можливості виходити в море й патрулювати прибережну акваторію, використовують більше якраз повітряну складову. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Наразі ми не можемо ніяких деталей оголосити, тому що в мене на даний час верифікованої інформації щодо цих кейсів немає", - сказав Плетенчук, коментуючи нічну атаку на аеродром Бельбек.

У Криму вражений головний склад ракетно-артилерійського озброєння16.05.24, 02:10

На запитання, що може знаходитися на аеродромі Бельбек, окрім винищувачів, Плетенчук відповів: "На аеродромі ще є зазвичай протиповітряна система, та сама, яка "не має аналогів у світі", як правило, і, крім того, ця структура завжди досить складна, тому що складається з багатьох елементів. Це, відповідно, можуть бути як склади зберігання, так і командні пункти, центри управління. У теорії, це може бути що завгодно, у принципі".

Також він прокоментував кількість авіації в тимчасово окупованому Криму.

Навіть у складі чорноморського флоту є авіаційні підрозділи, і номенклатура цих засобів досить широка, починаючи від гелікоптерів різних моделей й закінчуючи тактичною авіацією… У них авіаційний парк складається з досить великої кількості різноманітних моделей, і можна, насправді, лише гадати, тому що там зараз постійно відбуваються передислокації, і постійно змінюється кількісний та якісний склад, але насичений повітряною технікою Крим був доволі-таки щільно

- розповів Плетенчук.

Він зазначив, що росіяни, не маючи можливості виходити в море й патрулювати водний район, прибережну акваторію, використовують більше якраз повітряну складову.

"У цьому контексті кораблів в морі немає, ракетоносіїв тим більше, але якраз за рахунок великої кількості літаків саме в повітрі вони якраз намагаються компенсувати відсутність цих елементів, а саме: патрулювання, ведення розвідки й навіть такі кейси були, як застосування тактичної авіації в якості патрульної або навіть для ведення розвідки", - сказав Плетенчук.

В міноборони рф заявили про нічну атаку на чотири області та Крим: що відомо16.05.24, 09:19

Популярні

Новини по темі

На Донеччині окупанти вбили ще двох жителів

 • 29678 переглядiв

Курс валют на 16 травня: гривня зміцнилась на 4 копійки

 • 23823 переглядiв