ochilnyk-henshtabu-zs-rumunii-zaklykav-hotuvatysia-do-viiny-z-putinym

Очільник Генштабу ЗС Румунії закликав готуватися до війни з Путіним

 • 42160 переглядiв

Начальник Генерального штабу Збройних сил Румунії закликав європейські країни, включаючи Румунію, підготуватися до можливості поширення російської агресії на захід, заявивши, що Володимир Путін може піти на подальшу ескалацію, якщо йому вдасться досягти успіху в Україні.

Європейські та зокрема і жителі Румунії мають готуватись до можливого поширення російської агресії на Захід, оскільки Путін вдасться до ескалації у разі перемоги в Україні. Про це заявив очільник Генерального штабу ЗС Румунії Георгіца Влад в інтерв’ю румунській службі Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

Влад наголосив, що Росія "стала проблемою для світового порядку і для демократії", тож фактично веде війну не просто з Україною, а "з усім демократичним світом".

Населення Румунії, як і все населення Європейського Союзу, Європи, повинно хвилюватись, і ми повинні здійснити відповідні заходи, щоб бути готовими до ймовірного нападу

додав він.

Голова румунського Генштабу зазначив, що наступною може стати Молдова.

Я більш ніж упевнений, що президент Путін вдасться до ескалації в найближчому майбутньому

 зазначив Влад.

Георгіце повідомив, що Міністерство оборони Румунії вже підготувало проєкт змін до Закону про підготовку населення до оборони. Він передбачає запровадження добровільної військової служби і може бути розглянутий вже до кінця 2024 року.

"Важливо, щоб це відбулося цього року, тому що всі країни НАТО і вся Європа спроможні виграти час. Час - дорогоцінний ресурс, і я вважаю, що жодної секунди не можна витрачати даремно. Це той момент, коли всі європейські країни повинні думати про підготовку свого населення. Я не хочу сіяти паніки, але це реальність, у якій ми живемо

наголосив генерал.

Зеленський: якби Китай об'єднався з росією – почалася б світова війна20.02.23, 14:55 • [views_451845]

Популярні

Новини по темі

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував верф

 • 36793 переглядiв

У Кривому Розі чути звуки вибухів

 • 31028 переглядiв