obhovoryly-perspektyvni-napriamy-spivpratsi-zelenskyi-u-davosi-vpershe-zustrivsia-z-prezydentom-sinhapuru

Обговорили перспективні напрями співпраці: Зеленський у Давосі вперше зустрівся з президентом Сінгапуру

 • 27051 переглядiв

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент України Володимир Зеленський зустрівся з кількома світовими лідерами, зокрема з президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом і президентом Руанди Полем Кагаме.

Президент України Володимир Зеленський на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі зустрівся з президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом. Про це глава держави розповів у своїх соцмережах, передає УНН.

Деталі 

Зеленський розповів, що на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі тривають двосторонні зустрічі головною метою яких є Формула миру та її підтримка.

Сінгапур
Перша зустріч із Президентом країни Тарманом Шанмугаратнамом. Запросив долучитися до реалізації Формули миру. Україна зацікавлена в розвитку відносин із Сінгапуром й іншими країнами регіону.

- розповів Зеленський.

Також президент подякував сінгапурському лідеру за  гуманітарну допомогу Україні, підтримку санкцій і резолюцій ООН.

Обговорили перспективні напрями співпраці, зокрема кібербезпеку, сільське господарство. Розповів про те, як ми захищаємо мирну навігацію Чорним морем і завдяки цьому залишаємося гарантом світової продовольчої стабільності

- заявив Зеленський у соцмережі Х.

Доповнення 

Тако глава держави розповів, що під час зустріч з прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом обговорили продовження співпраці, конфіскацію заморожених активів агресора.

Крім того, Володимир Зеленський вперше зустрівся з президентом Руанди Полем Кагаме.

Нещодавно Україна відкрила посольство в Руанді й зацікавлена в розвитку двосторонніх відносин. Ми готові стати постачальником сільськогосподарської продукції. Для нас важлива підтримка нашої держави країнами Африки

- розповів Зеленський. 

Нагадаємо

На Всесвітньому економічному форумі президент України Зеленський обговорив пріоритети головування Бельгії в Раді ЄС з королем Філіпом I та прем'єр-міністром де Кроо.

Зеленський подякував їм за оборонну підтримку з боку Бельгії, зокрема, за рішення надати винищувачі F-16 та фонд у розмірі 1,7 млрд євро, створений шляхом оподаткування заморожених російських активів.

Україна потребує передбачуваного фінансування на 2024 рік - фон дер Ляєн у Давосі16.01.24, 15:02

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС на два місяця продовжив обов'язки Коболєву

     • 25550 переглядiв