nynishni-obmezhennia-elektroenerhii-mozhut-tryvaty-do-serpnia-radnyk-premiera

Нинішні обмеження електроенергії можуть тривати до серпня - радник прем'єра

 • 125793 переглядiв

Обмеження електроенергії в Україні, що почалися день тому, можуть діяти до серпня через різні фактори, з поліпшенням у серпні-вересні, повідомив радник прем'єр-міністра України і член наглядової ради "Укренерго".

Обмеження електроспоживання, які почалися в Україні добу тому, можуть діяти все літо, наголосив радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час обговорення на тему енергетики у четвер, пише УНН.

Якщо ми говоримо про обмеження, які почалися добу тому, не відкрию великий секрет, якщо скажу, що в цих умовах нам доведеться, за моїми оцінками, жити до серпня місяця

 – зазначив Бойко.

Водночас він зазначив що незначне покращення очікується у серпні-вересні.

"Серпень-вересень я очікую незначне покращення в силу різного набору факторів – починаючи від виходу з активної фази ремонтів атомної генерації, все ще буде залишатися активним сонце, і відповідно в системі буде присутня велика кількість сонячної генерації. Ще буде тепло, але вже не гаряче, тому додаткове навантаження в системі, яке традиційно виникає в найбільш гарячі літні місяці, знизиться", – пояснив він.

Графіки відключень світла сьогодні в усіх регіонах, планується імпорт з 5 країн ЄС - Укренерго16.05.24, 12:24

Популярні

Новини по темі