nimechchina-dopomagaye-u-poshuku-shlyakhiv-dlya-eksportu-ukrayinskogo-zerna-minagropolitiki

Німеччина допомагає у пошуку шляхів для експорту українського зерна – Мінагрополітики

 • 1366255 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Міністр продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина Джемом Оздемір запевнив, що разом із партнерами допомагатиме Україні протистояти ворогу і розбудовувати нові шляхи експорту. Про це німецький чиновник заявив під час відкриття оновлених українських лабораторій для передекспортного тестування. Слова політика цитує Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає УНН.

Цитата

"росія не просто завдає удару по важливій частині економіки України, вона також збільшує голод у світі, щоб розколоти міжнародну спільноту. Українське зерно має життєво важливе значення для багатьох людей і допомагає забезпечити стабільні ринки збуту. Ми допомагаємо створювати альтернативні експортні маршрути, щоб Україна могла доставляти своє зерно туди, де воно вкрай необхідне, а саме в країни глобального півдня. Разом з ЄС та Японією Німеччина вживає заходів для розширення вантажних коридорів та термінальних потужностей для транспортування сільськогосподарських товарів. Ми не дозволимо путіну використовувати голод як зброю", - наголосив Джем Оздемір.

Деталі

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський подякував німецькому колезі за підтримку нашої держави на політичному, економічному і військовому рівнях. Зокрема, й за захист у питанні врегулювання заборони експорту в деякі країни ЄС.

Окремо Сольський висловив вдячність від громадян і аграріїв за системи ППО надані Україні Німеччиною. І додатково подякував Японії та Євросоюзу що приєднались до цієї ініціативи.

В рамках візиту німецького міністра Джема Оздемірома Мінагрополітики відкрили цього дня дві оновлені лабораторії для передекспортного тестування: безпечності харчових продуктів та ветеринарії, а також фітосанітарну лабораторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина поставить Києву ППО для захисту зернових шляхів — Bloomberg

Нове обладнання для оснащення цих лабораторій було придбано з допомогою ФАО за кошти урядів Німеччині, Японії та ЄС.

Нове лабораторне обладнання та матеріали прискорять проведення аналізів продукції, що йде на експорт. Це дозволить, зокрема, й проведення повного комплексу випробувань якості сільськогосподарської продукції та надання необхідної документації відповідно до законодавства України й країн-торговельних партнерів.

Проводитимуться хімічні, токсикологічні, молекулярно-генетичні ПЛР, радіологічні тести. За результатами випробувань лабораторії видаватимуть експертний висновок, який є підставою для видачі міжнародного ветеринарного або фітосанітарного сертифікатів.

Потужність лабораторій буде зростати з новим обладнанням та збільшенням кількості персоналу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні потужні вибухи

     • 4246706 переглядiв