ukenru
na-telefonakh-chleniv-oboronnoho-komitetu-yevroparlamentu-znaishly-shpyhunski-prohramy

На телефонах членів оборонного комітету Європарламенту знайшли шпигунські програми

 • 23534 переглядiв

Європейський парламент виявив сліди шпигунського програмного забезпечення на телефонах деяких політиків і працівників підкомітету з питань безпеки та оборони (SEDE).

Європейський парламент попросив членів підкомітету з питань оборони перевірити свої телефони на наявність шпигунського програмного забезпечення після того, як на двох пристроях були виявлені сліди злому. Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

ІТ-служба Європарламенту повідомила, що членів і співробітників підкомітету з питань безпеки і оборони атакували програмним забезпеченням для спостереження.

Проблему виявили під час планової перевірки пристроїв на предмет кібербезпеки, тож причина, з якої на телефони могли встановити шкідливу програму, наразі незрозуміла.

У даному геополітичному контексті і з огляду на характер справ, якими займається підкомітет з питань безпеки і оборони, особлива увага приділяється пристроям членів цього підкомітету і персоналу, який підтримує його роботу,

- прокоментувала заступниця речника Європарламенту Дельфіна Колард.

Видання зазначає, що ІТ-служба парламенту запустила систему перевірки телефонів депутатів на наявність шпигунського ПЗ у квітні минулого року. Відомо, що з початку її запуску програма виконала "сотні операцій". У грудні, за результатами внутрішньої перевірки, кібербезпека Європарламенту "ще не відповідала галузевим стандартам".

Зазначається, що зараз законодавчий орган ЄС перебуває у стані підвищеної готовності до кібератак та іноземного втручання напередодні виборів до ЄС у червні.

Нагадаємо

Соціальна мережа TikTok, яка належить компанії ByteDance, посилить боротьбу з дезінформацією та фейковими новинами перед виборами до Європейського парламенту

НАБУ хоче отримати можливість автономного прослуховування телефонів правопорушників - Кривонос21.02.24, 16:09 • [views_0]