na-sohodni-zaplanovano-import-elektryky-z-5-krain-ukrenerho

На сьогодні заплановано імпорт електрики з 5 країн - Укренерго

 • 20238 переглядiв

На сьогодні заплановано імпорт електроенергії з 5 країн (Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови). Через збільшення виробництва на атомних електростанціях після виходу з планового ремонту двох блоків застосування лімітів споживання електрики не прогнозується.

Застосування лімітів споживання електрики в усіх регіонах України не прогнозується через збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу з планового ремонту двох блоків. Запланований імпорт електроенергії з 5 країн. Про це повідомили в НЕК "Укренерго" у четвер, пише УНН.

Деталі

Обмеження споживання

Сьогодні застосування лімітів споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України не прогнозується.  Причина – збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу з планового ремонту двох блоків

- йдеться у повідомленні.

Втім у компанії нагадали, що триває весняно-літня ремонтна кампанія на АЕС. Це може час від часу спричиняти нестачу електроенергії в енергосистемі. 

За даними Укренерго сьогодні протягом доби прогнозується імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 518 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1700 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення 

У Хмельницькій області на ранок через негоду знеструмлено 4 134 споживачі, тривають ремонтні роботи.

З інших причин знеструмлено 420 населених пунктів.

Через бойові дії - є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Хмельницькій областях.

З технічних причин - є знеструмлення на Сумщині і Чернігівщині.

На Хмельниччині через атаку рф залишалися без світла понад 10 тисяч користувачів, обмеження електрики на сьогодні не прогнозуються - Міненерго 30.05.24, 10:37

Популярні

Новини по темі

На фронті за добу відбулось 116 бойових зіткнень - Генштаб

 • 17182 переглядiв