na-sohodni-pytannia-zaminy-budanova-ne-obhovoriuietsia-nardep

На сьогодні питання заміни Буданова не обговорюється – нардеп

 • 28001 переглядiв

На сьогодні питання заміни очільника ГУР Кирила Буданова не обговорюється. Про це повідомив нардеп від "Слуги народу", заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін посилаючись на слова міністра оборони Рустем Умеров, передає УНН.

Мисягін написав, що 1 жовтня проходило засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на якому був присутній Міністр оборони Рустем Умеров.

На засіданні був присутній Міністр оборони Рустем Умеров, і його попросили прокоментувати новини, які з'являються в інформаційному просторі щодо заміни глави ГУР України Кирила Буданова. На що шановний міністр відповів, що на сьогодні це питання не обговорюється

- написав Мисягін у Telegram.

Доповнення

В Telegram-каналах 29 вересня з'явилися повідомлення про те, що нібито Михайла Федорова буде призначено на посаду міністра оборони замість Рустема Умєрова. Також повідомлялося, що нібито звільнять голову ГУР Кирила Буданова. На його місце має прийти Олег Іващенко, який зараз очолює Службу зовнішньої розвідки.

Додамо

NV з посиланням на поінформоване джерело у силових структурах повідомляло, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов справді може незабаром залишити свою посаду, імовірно, вже обрали його наступника.

За припущенням джерела, новим керівником ГУР дійсно може стати 55-річний Олег Іващенко, який нині обіймає посаду голови Служби зовнішньої розвідки України.

Водночас він спростував інформацію деяких телеграм-каналів про відправлення нинішнього глави ГУР послом до зарубіжної країни.

Останні декілька тижнів у політикумі обговорюють імовірність зняття Буданова з посади. Як припускав нардеп Сергій Рахманін, це пов’язано з тим, що у глави ГУР не складаються стосунки з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Популярні

Новини по темі

У вересні захворюваність на COVID-19  знизилась на 57% - МОЗ

 • 11611 переглядiв

Де купити якісний рис в Україні?

 • 7499 переглядiв