na-pivnochi-peru-znayshli-4000-richnu-stinu-yaka-mozhe-buti-zalishkami-starodavnogo-khramu

На півночі Перу знайшли 4000-річну стіну, яка може бути залишками стародавнього храму

 • 7940082 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Археологи виявили на півночі Перу стіну, вік якої перевищує 4000 років. На їхню думку, це могла би бути частина церемоніального храму, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами археолога Ферен Кастілло, керівника дослідницького проекту в прибережному регіоні Ла-Лібертад, що на півночі Перу, на стіну вперше натрапили фермери у 2020 році під час збору врожаю, що спонукало до тривалих розкопок і роботи над визначенням її походження. На думку археологів, стародавня поліхромна стіна має вік понад 4000 років і могла бути частиною церемоніального храму.

"Через три роки ми розпочали нову процедуру, результати якої показали нам її вік. Сьогодні ми впевнені, що це будівля, збудована в докерамічний період (початковий період андських цивілізацій) між 4000 і 4500 роками тому", - заявив експерт цього тижня.

Залишки стародавньої будівлі були виявлені в долині Віру, приблизно за 480 км на північ від столиці Перу Ліми.

За оцінками, висота стіни становить близько трьох метрів і являє собою трикутні геометричні лінії з випадковими відтінками червоного і жовтого, додав Кастілло.

"Найважливіша секція повинна була бути докерамічним храмом з вогнищем у центрі, яке ми, імовірно, зможемо розкопати пізніше", - сказав він.

Доповнення

На півночі Перу розташовані стародавні церемоніальні комплекси, такі як Карал, якому близько 5000 років, і таємничі гігантські лінії Наска, накреслені в пустелі понад 1500 років тому, в регіоні Іка.

Найважливішим археологічним центром Перу є руїни Мачу-Пікчу, розташовані в регіоні Куско, що є залишком імперії інків, яка домінувала на півдні континенту 500 років тому і простягалася від південного Еквадору та Колумбії до центрального Чилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський історик знайшов могили лицарів-тамплієрів

An ancient polychrome wall discovered in northern Peru is believed to be over 4,000 years old and could have been part of a ceremonial temple, according to archaeologists, offering new insights into the region's historic cultures https://t.co/gVeVKPwHjN pic.twitter.com/fJpIA8sLsN

— Reuters (@Reuters) August 25, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд визначив функції таборів для військовополонених

     • 587388 переглядiв

    В кремлі заявили, що путін не поїде на саміт G20 в Індію

     • 696666 переглядiв