ukenru
na-kharkivshchyni-zbilsheno-hrafiky-vidkliuchen-u-kryvomu-rozi-obmezhennia-minenerho

На Харківщині збільшено графіки відключень, у Кривому Розі обмеження - Міненерго

 • 20347 переглядiв

Збільшено графіки відключення електроенергії в Харківській області та введені обмеження споживання для промислових споживачів у Кривому Розі, в той час як понад 800 споживачів у Сумській та Харківській областях залишилися без газопостачання через обстріли.

У Харківській області сьогодні зранку збільшено графіки відключень електроенергії, діють мережеві обмеження споживання електроенергії у Харкові та Кривому Розі, через обстріли без газу понад 800 споживачів у Сумській та Харківській областях. Учора в енергомережі був дефіцит, було екстрене постачання електроенергії з сусідніх країн, повідомили у середу у Міненерго та НЕК "Укренрго", пише УНН.

Деталі

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі, обмеження діють і сьогодні", - зазначили у Міненерго.

"Зранку на Харківщині збільшені графіки відключень. Причина – зростання споживання через похолодання. Одночасно знеструмлено близько 251 тисячі споживачів. На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів", - додали в Укренерго.

В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

"Учора, 16 квітня, в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит", - вказали в Укренерго.

Як повідомили у Міненерго, у вечірні пікові години навантаження відбувалось екстрене постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини. На поточну добу планується комерційний імпорт електроенергії. Експорту не передбачається.

"Енергосистема наразі працює стабільно та збалансовано", - вказали у Міненерго.

"На теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. Роботі сонячних електростанцій перешкоджає щільна хмарність в усіх регіонах. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія", - зазначили в Укренерго.

Як вказали в Укренерго, через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко зростає. Сьогодні вранці його рівень на 6,5% більше аналогічного показника вчора.

З 19:00 до 22:00 години українців закликають обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Відключення через обстріли, негоду та з інших причин

Через бойові дії, як вказано, відключалась високовольтна повітряна лінія на Донеччині. Після аварійного ремонту лінію включено в роботу.

Внаслідок обстрілів у Харківській і Сумській областях пошкоджено розподільні газопроводи. Без газопостачання залишились 370 домогосподарств на Харківщині і 430 – на Сумщині, повідомили у міністерстві.

Через технічні причини відключалася повітряна лінія на Харківщині, внаслідок чого знеструмилися високовольтні підстанції і повітряні лінії, які живлять побутових споживачів Харкова та області. Протягом двох годин споживачів було заживлено. Вночі знову були короткочасні аварійні відключення високовольтних ліній у Харківській області – триває відновлення електропостачання споживачам, зазначили у відомстві.

За даними Укренерго, на ранок через дощ та шквальний вітер без світла повністю та частково залишаються близько 17 населених пунктів в Київській, Сумській та Чернігівській областях. Залишаються знеструмленими 107 споживачів в Запорізькій області. Ремонтні бригади працюють над заживленням споживачів.

На ранок, як вказали у НЕК, знеструмлено 423 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Через технологічні порушення: є знеструмлення у Сумській, Чернігівській областях.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,47 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.

Імпорт та експорт

"Вмпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 600 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 884 МВт. Експорт не заплановано", - зазначили в Укренерго.