ukenru
na-borotbu-z-koronavirusom-ssha-vidilyayut-dopomogu-ukrayini-u-rozmiri-1-2-mln-dolariv

На боротьбу з коронавірусом: США виділить допомогу Україні у розмірі 1,2 млн доларів

 • 17527 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. США виділить Україні медичну та гуманітарну допомогу у розмірі понад 1,2 млн доларів для протидії коронавірусу. Про це повідомляє УНН із посиланням на посольство України в США.

"Надана допомога спрямовуватиметься на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID19, тощо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США почнуть виділяти гроші обраним іноземним країнам з 3 квітня.

"Україна високо цінує підтримку та допомогу влади США у сфері охорони здоров‘я та боротьби з пандемією", - додали у посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підписав пакет економічної допомоги на понад 2 трлн доларів

Нагадаємо, станом на вечір 27 березня в Україні підтверджено 310 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Коронавірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у більш ніж 130 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

В ніч на 27 березня Сполучені Штати випередили Китай та Італію за кількістю хворих на COVID-19.

У свою чергу, Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що пандемія нового коронавірусу прискорюється з експоненційною швидкістю.

Українські Національні Новини

Політика