monholiia-ne-areshtuvala-putina-za-orderom-mks-u-mzs-zaiavyly-pro-udar-po-systemi-mizhnarodnoho-kryminalnoho-prava

Монголія не арештувала путіна за ордером МКС. У МЗС заявили про удар по системі міжнародного кримінального права

 • 39158 переглядiв

Монголія не виконала ордер МКС на арешт путіна під час його візиту. МЗС України заявило, що це удар по міжнародній системі кримінального права, і працюватиме над наслідками для Улан-Батора.

Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю - російському диктатору володимиру путіну - уникнути правосуддя, тим самим розділивши відповідальність за його воєнні злочини. На цьому наголосив речник МЗС Георгій Тихий і зауважив, що Уряд Монголії завдав удару по МКС, передає УНН.

"Невиконання урядом Монголії обов'язкового ордеру МКС на арешт путіна є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права.

Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, тим самим розділивши відповідальність за його воєнні злочини.

Ми будемо працювати з партнерами над тим, щоб це мало наслідки для Улан-Батора", – зазначив речник МЗС.

Раніше

Як повідомляв УНН, російський диктатор володимир путін прибув до Монголії, яка, як держава-учасниця Римського статуту, має виконати ордер Міжнародного кримінального суду про арешт путіна. 

Проте новин про його арешт наразі не було. Більше того - путіна в Улан-Баторі зустрів почесний караул та низка чиновників.

Нагадаємо

Речник Міжнародного кримінального суду (МКС) Фаді ель-Абдалла заявив, що Монголія, як держава-учасниця Римського статуту, зобов'язана заарештувати очільника кремля володимира путіна під час його запланованого візиту. На путіна видано ордер на арешт за участь у викраденні українських дітей.

Візит до Монголії - перший для путіна до країни-члена МКС після видачі ордера на його арешт. За даними Bloomberg, путін отримав гарантії від Монголії, що його не заарештують за ордером МКС під час візиту.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Британія частково призупиняє продаж зброї Ізраїлю

     • 11691 переглядiв

    У Києві сталася стрілянина біля ЖК "Амурський" - поліція 

     • 13548 переглядiв

    Румунія зробила ще один крок до передачі Україні ЗРК Patriot

     • 44971 переглядiв

    Сирський не проти, щоб СБУ повторно перевірила Гладкого

     • 24332 переглядiв