ukenru
minoboroni-rosiyi-vidreaguvalo-na-podiyi-u-byelgorodskiy-oblasti

міноборони росії відреагувало на події у бєлгородській області

 • 441458 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Міністерство оборони росії відреагувало на сьогоднішні події у бєлгородській області рф, де було неспокійно біля прикордонного пункту "шебекіно", повідомлялося про "бій", а влада регіону завзято заперечувала спробу "прориву", повідомляють державні росЗМІ, передає УНН.

Деталі

У мо росії зокрема заявили, що "порушень кордону не допущено", "було відбито" "три атаки" і "було відкинуто" "формування". Також у мо рф заявили, що "знищено понад 30", як вони описали "терористів".

Винуватили у мо росії традиційно якісь "українські формування". За повідомленням російського міноборони, ідеться про нібито сили "до двох мотопіхотних рот, посилених танками".

Доповнення

1 червня вранці у Telegram-каналі бійців ЛСР з'явилося повідомлення про те, що відбувається на кордоні України та рф. "Наші побратими передають привіт з українсько-російського кордону. Наша боротьба триває", - ідеться у публікації. Своєю чергою представники підрозділу "російський добровольчий корпус" опублікували у мережі відеозвернення, у якому було оголошено про початок "обіцяної командиром РДК другої фази".

Перед цим, 22 травня, легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що "звільнили" козінку бєлгородської області рф й зайшли в населений пункт грайворон. Губернатор бєлгородської області гладков підтвердив, що на територію грайворонського округу зайшла, як він сказав, "ДРГ". У російському регіоні вводили режим "контртерористичної операції".

У ГУР МОУ тоді вказали, що легіон легіон "Свобода Росії" та РДК проводять операцію на території бєлгородської області для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців, і що операцію проводять виключно громадяни росії.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк тоді вказував, що Україна спостерігає за подіями в бєлгородській області рф і вивчає ситуацію, але не має до неї безпосереднього стосунку.

У Міноборони України зазначали, що події на бєлгородщині - передбачувана внутрішня російська криза, яка назрівала давно.

Українські Національні Новини

Новини Світу